ZF Transilvania

Americanii de la Steelcase au deschis un centru de servicii la Cluj şi au angajat 50 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

19.09.2012, 12:01 2998

Furnizorul de mobilier şi servicii pentru amenajarea spaţiilor de birouri Steelcase, cu afaceri globale de 2,4 mld. dolari anul trecut şi 10.000 de angajaţi, a inaugurat astăzi centrul de servicii de la Cluj-Napoca. Acesta este cel de-al treilea centru global de business Steelcase din lume, după cele din Kuala Lumpur (Malaezia) şi în Monterrey (Mexic). Sediul central al companiei este în Grand Rapids, Michigan, SUA.

Centrul global de business Steelcase din Cluj-Napoca oferă servicii de suport centrelor de inovaţie, precum şi unităţilor de producţie şi de vânzare ale companiei din Europa şi America de Nord. În prezent, în România, produsele şi soluţiile Steelcase se pot achiziţiona prin distribuitorul Corporate Office Solutions sau direct prin intermediul biroului de vânzări al companiei din Bucureşti.

Noul centru din Cluj-Napoca, situat în clădirea Maestro Business Center, nu va desfăşura în mod direct activităţi comerciale, însă, compania spune că este locul unde cei interesaţi pot descoperi conceptele şi soluţiile Steelcase pentru amenajarea spaţiilor de birouri.

''Noul centru de servicii Steelcase din Cluj-Napoca va deservi regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), sediile companiei din SUA, precum şi clienţii din întreaga lume. Echipa de la Cluj va oferi expertiză IT, servicii de suport prin centralizarea operaţiunilor financiar-contabile, suport vânzări, precum şi alte servicii'', a declarat Nancy Hickey, Chief Administrator Officer al Steelcase Inc.

Oficialii companiei spun că Steelcase a ales Clujul datorită forţei de muncă bine pregătite şi calificate, poziţiei geografice şi compatibilităţii culturale.

''Această investiţie transformă Clujul într-o capitală a serviciilor pentru întreaga reţea a companiei. Primul pas făcut de Steelcase odată cu sosirea la Cluj a fost consolidarea unei echipe de 50 de oameni. Recrutările vor continua si in urmatoarea perioada de timp'', a spus Nancy Hickey.Compania recrutează, în principal, specialişti în IT, servicii financiare, suport vânzări şi alte servicii.

Brandul Steelcase este prezent pe piaţa românească încă din anul 1998, prin intermediul distribuitorului COS (Corporate Office Solutions) din Bucureşti. Compania Corporate Office Solutions a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 37,3 mil. lei (8,8 mil. euro), cu un număr mediu de 41 de angajaţi, conform site-lui Ministerului Finanţelor Publice.

Steelcase include brandurile Steelcase, Coalesse, Designtex, Details, Nurture, PolyVision şi Turnstone. Compania este prezentă în întreaga lume printr-o reţea de distribuţie care include aproximativ 650 de dealeri.

Steelcase a fost fondată în anul 1912 în Michigan, SUA, ajungând în prezent la aproximativ 10.000 de angajaţi în toată lumea şi centre de producţie în 25 de locaţii. Portofoliul de produse al companiei vizează arhitectura de interior, mobilierul şi tehnologia de birou. Compania are peste 500 de produse, iar investiţiile în activităţi de cercetare, design şi dezvoltare au ajuns la 115 mil. dolari, în ultimii 3 ani. Cifra de afaceri globală a Steelcase în anul fiscal 2011 a fost de 2,4 mld. dolari, iar pentru anul fiscal 2012 compania aşteaptă venituri de 2,75 mld. dolari.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO