ZF News

Ţările UE în funcţie de structura teritoriului. Ce pondere au terenurile împădurite, agricole şi cu construcţii în România

Ţările UE în funcţie de structura teritoriului. Ce...

Autor: Bogdan Cojocaru

02.11.2013, 09:25 1637

România ocupă locul trei în Uniunea Europeană la suprafaţa agricolă, ca pondere în totalul teritoriului, după Danemarca şi Ungaria, şi ultima poziţie, alături de mai multe ţări, la suprafaţa construită sau cu structuri artificiale.

Terenurile agricole au reprezentat anul trecut 36% din suprafaţa României, comparativ cu 49% în cazul Danemarcei şi 47% pentru Ungaria, primele clasate într-un top întocmit de Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene.

Pe ultimele locuri se regăsesc Irlanda (pondere de 5% în total), Finlanda (5%) şi Suedia (4%).

În schimb, cu o pondere de 2%, România se plasează pe ultimul loc în UE la suprafaţa construită sau cu structuri artificiale, alături de economii mai slabe precum Bulgaria, Estonia, Letonia, dar şi de economiile de la cealaltă extremă, Finlanda şi Suedia. Trebuie remarcat însă faptul că Suedia şi Finlanda sunt printre statele europene cu cea mai mică densitate a populaţiei, de 20, respectiv 15,4 locuitori/km pătrat.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO