ZF News

Saudi Aramco susţine un startup de securitate cibernetică bazat pe inteligenţă artificială

Saudi Aramco susţine un startup de securitate...

Autor: Daniel Belu

04.11.2023, 09:24 146

Fondul de capital al companiei Saudi Aramco a investit în SpiderSilk, un start-up cu sediul în Emiratele Arabe Unite care oferă servicii de securitate cibernetică bazate pe inteligenţă artificială, conform Bloomberg.

Fondul de 500 de milioane de dolari al Aramco, Wa'ed Ventures, a preluat conducerea cu o investiţie de 9 milioane de dolari într-o rundă care a inclus Saudi Technology Ventures, cu sediul în Riyadh şi Global Ventures, din Dubai.

Noul capital este destinat să sprijine ofertele tehnologice ale SpiderSilk în Arabia Saudită, a precizat compania într-un comunicat. SpiderSilk a colaborat cu Lenovo Group Ltd., Panasonic Holdings Corp. şi cu părţi din Samsung Group, potrivit site-ului său.

Startup-ul se află în proces de mutare a sediului central în Arabia Saudită până anul viitor, aşa cum se cere companiilor străine care lucrează cu entităţi guvernamentale.

Saudi Aramco a semnat, de asemenea, un acord de colaborare cu SpiderSilk, în contextul în care urmăreşte să îşi consolideze serviciile de securitate cibernetică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO