Saudi Aramco susţine un startup de securitate cibernetică bazat pe inteligenţă artificială

Autor: Daniel Belu 04.11.2023

Fondul de capital al companiei Saudi Aramco a investit în SpiderSilk, un start-up cu sediul în Emiratele Arabe Unite care oferă servicii de securitate cibernetică bazate pe inteligenţă artificială, conform Bloomberg.

Fondul de 500 de milioane de dolari al Aramco, Wa'ed Ventures, a preluat conducerea cu o investiţie de 9 milioane de dolari într-o rundă care a inclus Saudi Technology Ventures, cu sediul în Riyadh şi Global Ventures, din Dubai.

Noul capital este destinat să sprijine ofertele tehnologice ale SpiderSilk în Arabia Saudită, a precizat compania într-un comunicat. SpiderSilk a colaborat cu Lenovo Group Ltd., Panasonic Holdings Corp. şi cu părţi din Samsung Group, potrivit site-ului său.

Startup-ul se află în proces de mutare a sediului central în Arabia Saudită până anul viitor, aşa cum se cere companiilor străine care lucrează cu entităţi guvernamentale.

Saudi Aramco a semnat, de asemenea, un acord de colaborare cu SpiderSilk, în contextul în care urmăreşte să îşi consolideze serviciile de securitate cibernetică.