ZF News

Prima licitaţie de maşini din România face paradă cu BMW-ul Regelui Mihai I

Prima licitaţie de maşini din România face paradă cu BMW-ul Regelui Mihai I

Autor: Ioana Mitu

10.08.2012, 16:01 1668

După ce anul trecut casa de licitaţii Artmark în colaborare cu Le Manoir organiza prima licitaţie de vinuri, anul acesta va organiza prima licitaţie de automobile de colecţie. Evenimentul va avea loc pe 26 august la Fratelli Beach & Club şI va prezenta, printre altele, pentru publicul cunoscător BMW ul care a aparţinut Regelui Mihai I. Extrem de apreciat de către Majestatea Sa, conducător auto cu o vastă experienţă, modelul BMW 760Li a fost limuzina oficială cu care a făcut mai multe călătorii în ţară şi în străinătate. Maşina se află în stare excelentă şi poate atinge viteza de 250 km/h, având un motor V12 de 5972 cmc şi 439 CP. În plus, are toate sistemele de siguranţă şi confort, inclusiv sistem de navigaţie, televizor, frigider.
Preţul de pornire este de 12.000 de euro .

Un alt automobil pentru care vor licita probabil mulţi pasionaţi de automobilism este monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999. În acel an, bolidul a adus casei din Maranello titlul mondial la constructori. Exemplarul este în stare excellentă, nu rulează pe şosea, şi este construit pe un şasiu de carbon, având o greutate de 606 kg, lungimea de 4,38 m şi înălţimea de numai 96 cm. Monopostul dispune de toate elementele de suspensie, roţi independente cu bare stabilizatoare activate de tiranţi, sistem de frânare, de asemenea, independent pe fiecare roată, cu discuri de carbon şi de un sistem de propulsie controlat de o cutie de viteze secvenţială cu 7 trepte, amplasată longitudinal. Preţul de pornire este de 125.000 de euro.

Un model celebru îndrţgit de-a lungul timpului este şi Lincoln Continental, maţina lui Don Vito Corleone din filmul "Naşul/The Godfather" regizat de Francis Ford Coppola. Modelul scos la vânzare la licitaţie are anul de fabricaţie 1947 şi este în stare tehnică bună (preţ de pornire 15.000 de euro). Pasionaţii de filme şi maşini puternice vor fi interesaţi şi de Jeep-ul Wyllis. Fabricat în 1948, modelul a fost vedetă în celebrul serial "M*a*s*h" din anii '70 - '80. Jeep-ul este dotat cu remorcă militaryă MB-T şi mitralieră tip M2, iar preţul său de pornire pleacă de la 4.000 de euro.

Automobilele de colecţie vor putea fi admirate de către pasionaţi într-o serie de evenimente-surpriză organizate de Artmark pe Litoralul Mării Negre, în perioada 23 - 26 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO