ZF News

IHC va investi 400 de milioane de dolari în grupul Adani

IHC va investi 400 de milioane de dolari în grupul Adani

Autor: Daniel Belu

30.01.2023, 16:29 172

International Holding Company (IHC) din Abu Dhabi a declarat că va investi 400 de milioane de dolari în oferta publică a Adani Enterprises, în contextul în care acţiunile şi obligaţiunile grupului indian au fost vândute în urma unui raport privind vânzătorii în lipsă, conform Financial Times.

IHC va investi 1,4 miliarde de AED (400 de milioane de dolari) în strângerea de fonduri pentru Adani Enterprise prin intermediul filialei sale Green Transmission Investment Holding.

“Interesul nostru pentru Adani Group este determinat de încrederea şi convingerea noastră în fundamentele Adani Enterprises Ltd.”, a declarat directorul executiv al IHC, Syed Basar Shueb.

Această mişcare este a doua tranzacţie de investiţii a IHC cu Adani Group, după ce anul trecut a investit 7,3 miliarde de AED (2 miliarde de dolari) în Adani Green Energy, Adani Transmission şi Adani Enterprises, toate acestea fiind listate în India.

Conglomeratul indian avea “un potenţial puternic de creştere dintr-o perspectivă pe termen lung şi valoare adăugată pentru acţionarii noştri”, a adăugat Shueb.

Acţiunile şi obligaţiunile mai multor companii listate la bursă ale grupului Adani au scăzut luni, în pofida respingerii de către conglomeratul indian a acuzaţiilor formulate în raportul privind vânzătorii în lipsă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO