ZF News

Adeplast a preluat operaţiunile Dufa din România şi Bulgaria

Adeplast a preluat operaţiunile Dufa din România şi...
26.03.2013, 11:39 1008

Producătorul de materiale de construcţii Adeplast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a preluat operaţiunile brandului german Dufa, deţinut de grupul Meffert, urmând să se ocupe de activitatea pe pieţele din România şi Bulgaria.  Astfel, Adeplast a preluat licenţa pentru marca Dufa pe care urmează să o producă pentru piaţa locală.

“Atâta vreme cât avem capacitatea, ştim şi putem să producem la standardele impuse de Meffert am decis să aducem lângă marca de vopsele Adeplast şi un alt brand cu notorietate”, a spus Marcel Bărbuţ.

Momentan producţia de vopsele Dufa va fi realizată în fabrica Adeplast de la Oradea iar ulterior acestea vor fi produse şi în fabrica din Ploieşti, unde Adeplast urmează să inaugureze în vară o capacitate de producţie în care a investit 3 milioane de euro.

Adeplast a vândut anul trecut vopselele şi tencuieli decorative de 1,7 milioane de euro în timp ce Dufa a vândut de 1,9 milioane de euro. Cifra de afaceri totală a Adeplast a fost anul trecut de 41 milioane de euro. Piaţa lacurilor şi vopselelor, o industrie în care s-au învârit anul trecut afaceri de 130-160 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO