ZF Live

ZF Live. Robert Şova, Corpul Experţilor Contabili (CECCAR): Este clar că este nevoie de reducerea deficitului bugetar şi că s-a abuzat de regimul microîntreprinderilor, dar măsurile ar trebui luate ţintit, cu precizie chirurgicală.

ZF Live. Robert Şova, Corpul Experţilor Contabili...

Autor: Răzvan Botea

11.09.2023, 17:00 135

♦ Este clar că este nevoie de reducerea deficitului bugetar şi că s-a abuzat de regimul microîntreprinderilor, dar măsurile ar trebui luate ţintit, cu precizie chirurgicală, este de părere Robert Şova, vicepreşedintele CECCAR, organizaţie care reuneşte 35.000 de experţi contabili din România.

„Sigur că în momentul în care a apărut acel de document în piaţă, colegii noştri au avut discuţii cu clienţii, practic, pentru că noi deservim mediul antreprenorial şi într-adevăr s-a înregistrat aşa, ca un val de panică, pentru că nimeni nu se aştepta la un la un volum atât de mare de modificări ale codului fiscal”, răspunde Robert Şova, vicepreşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi (CECCAR), întrebat despre cum a digerat mediul de afaceri anunţul privind modificările fiscale despre care se discută în coaliţie.

Una dintre măsurile discutate, confirmată de către ministrul finanţelor Marcel Boloş, este modificarea regimului microîntreprinderilor, care, conform spuselor sale, dar şi ale unor specialişti din piaţă, a devenit o zonă de contracte de muncă mascate.

Robert Şova spune că, într-adevăr, au fost cazuri în care s-a abuzat de regimul microîntreprinderilor, dar câştigurile de pe urma scăderii pragului pentru microîntreprinderi s-ar putea transforma în costuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO