ZF Live

ZF Live. Radu Nicosevici, preşedintele Academiei de Advocacy: Organizaţiile patronale, ONG-urile trebuie să-şi definească politicile publice şi să preseze guvernul pentru aplicarea acestora

Autor: Alexandra Matei

22.12.2022, 18:00 177

♦ Societatea civilă - fie că este vorba de patronate, sindicate, ONG-uri - păcătuieşte lăsânt totul în grija statului ♦ Două exemple recente în care lipsa de implicare a societăţii civile s-a văzut foarte clar: criza Schengen şi stabilirea bugetelor la nivel naţional.

Organizaţiile patronale şi societatea civilă trebuie să îşi definească politicile publice şi să ceară aplicarea acestora, fără a lăsa totul în sarcina oamenilor politici, spune Radu Nicosevici, preşedintele Academiei de Advocacy, o organizaţie nonprofit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice.

„Problema la noi, după părerea mea, nu sunt instituţiile publice, politicienii sau partidele politice. Una dintre concluziile la care am ajuns după 20 de ani de activitate este că noi, societatea civilă, purtăm principala responsabilitate pentru această situaţie din România. E uşor să dăm vina doar pe politicieni, dar trebuie să ne uităm la noi, la organizaţia din care facem parte, să vedem dacă ne îndeplinim propria misiune, înainte de a discuta de activitatea altora. Câtă vreme nu suntem în stare, ca organizaţie de afaceri, să creăm o politică publică care să fie agreată de unul, două sau trei partide, înseamnă că avem mari dificultăţi. Trebuie să înţelegem că trebuie să facem treaba politicienilor, să ne definim politicile publice şi să cerem decidenţilor politici aplicarea acestora”, a spus Radu Nicosevici, preşedintele Academiei de Advocacy, la emisiunea online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO