ZF Live

ZF Live. Octavian Ungureanu, arhitect: „Auzim adesea că se construiesc locuinţe, dar nu sunt şcoli sau străzi. Administraţia ar trebui să ţină pasul cu aceste lucrări. În alte ţări, tot ce ţine de utilităţi este asigurat de municipalitate“

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.08.2023, 17:40 207

Schimbări în acest sens sunt aşteptate odată cu noul Cod al urbanismului, a cărui adoptare este prevăzută pentru toamna acestui an.

Autorităţile locale sunt cele în responsabilitatea cărora revine a­dap­tarea infrastructurii la noile rea­lităţi de locuire, însă de multe ori ele nu reuşesc să construiască în acelaşi ritm cu dezvoltatorii, este de părere arhitectul Octavian Ungureanu.

„Este nedrept că foarte mult timp urbanismul a fost asociat cu a­bu­zurile. Avem nevoie de urbanism. Dar dacă nu există un ritm sustenabil de a construi, nu putem satisface ne­cesităţile populaţiei. Auzim însă ade­sea că se construiesc locuinţe, dar nu sunt şcoli sau străzi. Administraţia ar trebui să ţină pasul cu aceste lucrări. În alte ţări, tot ce ţine de utilităţi este asigurat de municipalitate“, a spus Octavian Ungureanu la emisiunea online de business ZF Live.

Schimbări în acest sens sunt aş­teptate odată cu noul Cod al urba­nis­mului, a cărui adoptare este prevă­zută pentru toamna acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO