ZF Live

ZF Live. Mihai Pohonţu, preşedinte al Amber, studio de jocuri care a ridicat o finanţare de 20 mil. dolari: Următorul pas este să devenim o companie publică. Bursa de Valori Bucureşti este o opţiune la care ne gândim serios, dar avem pe listă şi alte opţiuni. Am avut oferte să vindem compania, dar obiectivul este să devenim următorul unicorn

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.10.2022, 12:00 259

Amber deţine opt birouri la nivel internaţional şi înregistrează 1.200 de angajaţi, din care 600 sunt în România, iar 550 dintre ei lucrează în Bucureşti.

Amber Studio, studio româ­nesc de jocuri video deschis în urmă cu aproape un de­ceniu în Bucureşti, care a atras o finanţare în valoare de 20 de milioane de dolari de la o firmă de investiţii din Londra - Emona Capital LLP -, are ca obiectiv o campanie de achiziţii la nivel global şi listarea companiei pe piaţa de capital.

„Am avut nevoie de această finanţare pentru că avem mai multe cereri decât avem capacitatea de a livra. Şi pentru a creşte în ritm rapid trebuie să achiziţionăm alte companii care sunt în domeniul nostru şi să avem capacitate mai mare de dezvoltare. Circa 90% din această finanţare merge în zona de achiziţii, iar restul de 10% pe sisteme de scalare. De­venim o companie foarte complexă. Avem deja 1.200 de angajaţi, iar dacă o să integrăm şi alte companii vom avea nevoie de sisteme de management, de sisteme financiare. Sunt investiţii masive care se fac pentru a scala compania de la 1.000 de oameni la 5.000. Şi avem ce să cumpărăm. Sunt mii de studiouri independente în lume, care se află în vizorul nostru. Iar următorul pas este să devenim o companie publică, să ne listăm la bursă. BVB este o opţiune la care ne gândim serios, dar avem pe listă şi alte opţiuni“, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Mihai Pohonţu, preşe­dinte al Amber.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO