ZF Live

ZF Live. Mihai Logofătu, CEO, Bittnet: În prezent ne uităm diferit la tranzacţii. Va fi mult interes în zona de software şi aplicaţii de business în anii următori

Mihai Logofătu, Bittnet: Ce vom face este să inovăm sau să înglobăm mai multă inteligenţă artificială în serviciile şi produsele noastre.

Mihai Logofătu, Bittnet: Ce vom face este să inovăm sau să înglobăm mai multă inteligenţă artificială în serviciile şi produsele noastre.

Autor: Eduard Ivanovici

04.10.2023, 07:22 260

Din primăvară, grupul de companii de IT Bittnet, listat pe Piaţa Principală a BVB sub simbolul BNET, şi-a schimbat politica de fuziuni şi achiziţii (M&A) pe fondul transformării societăţii dintr-una de creştere într-una de profit, emitentul plănuind astfel să îşi dubleze rezultatul operaţional de anul acesta prin comparaţie cu 2022, spune Mihai Logofătu, CEO al Bittnet, invitat la emisiunea de business ZF Live.

„Felul în care ne uităm astăzi la tranzacţii diferă de felul în care ne-am uitat în ultimii patru ani. Ne uităm la companii preponderent de servicii, care fie să consolideze brandurile actuale, fie să ne deschidă o nouă nişă de piaţă. În primii ani pe piaţa de capital, Bittnet a fost o companie exclusiv despre creştere. În ultimii ani am ascultat tot mai des părerile acţionarilor şi am stabilit în primăvară că se schimbă direcţia de creştere accelerată către o companie profitabilă şi foarte profitabilă“, afirmă Mihai Logofătu.

Impetum Investments, divizie a Impetum Group, şi fondul de investiţii Agista au devenit în aprilie cei mai mari acţionari ai Bittnet Group, cu participaţii de 13,3%, respectiv 13,7% din capitalul social al companiei. Anul acesta, acţiunile BNET se tranzacţionează în scădere cu 15%, pe fondul unui rulaj de 19,2 milioane de lei, la o valoare de piaţă de aproximativ 160 de milioane de lei. Di­namica din ultimele 12 luni este de minus 7,6%, pe tranzacţii de 23,8 mil. lei, potrivit BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO