LIVE: Acum la ZF Live: Ce se întâmplă pe piaţa gazelor, cum va arăta această iarnă, ce înseamnă plafonarea preţurilor la gaze?
ZF Live

ZF Live. Mihaela Ion, partner casa de avocatură Popovici Niţu Stoica şi Asociaţii: Consiliul Concurenţei se poate îndrepta către o autoritate publică, conform unei prevederi din Legea Concurenţei din 1996. Dacă autoritatea publică, prin omisiune, distorsionează piaţa, este răspunzătoare

ZF Live

În cazul City, aici putem să vorbim cumva de o decizie a unei autorităţi publice care prin omisiune sau prin modul în care a supervizat această piaţă ar putea să denatureze concurenţa şi implicit să afecteze consumatorii.“

Consiliul Concurenţei s-ar putea îndrepta către o autoritate publică, dacă, prin omisiune sau prin modul în care a supervizat piaţa, ar fi putut să denatureze concurenţa şi im­pli­cit să afecteze con­su­ma­to­rii, a spus Mihaela Ion, partner, Popovici Niţu Stoica şi Asociaţii, în cadrul emi­siu­nii de business ZF Live.

În cazul City, aici putem să vor­bim cumva de o decizie a unei auto­rităţi pu­blice care prin omi­siu­ne sau prin modul în care a super­vi­zat această piaţă ar pu­tea să de­na­tureze concu­ren­ţa şi im­pli­cit să afecteze con­su­ma­to­rii. Nu am intrat în­tr-o analiză pro­fundă pen­tru că atunci când vor­bim de le­gea concu­renţei nu vorbim doar de agenţii economici. Con­si­liul Concu­renţei nu se uită doar la ce fac agen­ţii eco­no­mici, cumva şi noi ca agenţi eco­nomici trebuie să ne uităm la ce fac autorităţile pu­blice pen­tru că şi ele pot să intre sub vizorul Con­siliului Con­cu­renţei“, susţine Mihaela Ion.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.