Bănci și Asigurări

Ce spun marii asigurători din piaţă despre falimentul City Insurance. Ce au spus premierul şi ministrul Finanţelor despre despre cel mai mare faliment din asigurări, care lasă în urmă o gaură de 500 mil. euro

Autor: Mircea Nica

23.09.2021, 10:00 6593

Mihai Tecău, CEO, Omniasig: Falimentele fac parte din joc, nu trebuie să ne ferim de acest lucru Virgil Soncutean, CEO, Allianz-Ţiriac: Nu cred că este o surpriză ceea ce se întâmplă astăzi. Dar, s-a întâmplat prea târziu Tanja Blatnik, CEO, Euroins: Cred că mediul în care suntem este complex Bogdan Zamfirescu, Asirom: Este o piaţă greu încercată, cu puţină predictibilitate din păcate Valentin Coroiu, Uniqa: Am depus autorităţilor retragerea licenţei de RCA.

Principalii asigurători din piaţa locală sunt de părere că falimentele fac parte din joc, iar falimen­tul City Insurance nu a fost o surpriză pentru industria asi­gurărilor, fiind doar o chestiune de timp, au spus şefii unor mari com­pa­nii de asigurări din piaţa locală. Tot­odată, efectul falimentului va deter­mina o creştere a asigurărilor RCA în portofolii.

Mihai Tecău, CEO al Omniasig, parte a grupului austriac Vienna Insu­rance Group (VIG), este de părere că într-o economie de piaţă, falimentele fac parte din joc, iar în zonele finan­cia­re, falimentele sunt mult mai dure­roase. „Falimentele fac parte din joc, nu tre­buie să ne ferim de acest lu­cru. Suntem într-o economie de piaţă. În zo­nele financiare, falimentele sunt mult mai dureroase, cuprind oameni care s-au bazat pe susţinere şi au dat în­cre­derea lor către anumite so­cie­tăţi, iar atunci când sunt impli­caţi oameni, gândiţi-vă la ce s-a întâmplat în tre­cut“, a spus Mihai Tecău, şeful Omni­asig în cadrul unei conferinţe or­ga­nizată de Patronatul Român Al Broke­rilor de Asigurare-Reasgiurare (PRBAR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO