ZF Live

ZF Live. Karoly Borbely, Hidroelectrica: Degeaba am ieşit noi acum şi am creat o ditamai emoţie în jurul Bursei de Valori Bucureşti, de altfel un lucru extraordinar, dacă statul nu continuă acest demers de-a mai aduce pe Bursă şi alte companii de stat

Autor: Tibi Oprea

18.08.2023, 07:00 10157

♦ Interesul a fost mare din partea investitorilor străini, dar a fost şi mai mare din partea celor instituţionali români, spune cel care a condus echipa de proiect şi IPO.

IPO-ul de 2 mld. euro al Hidroelectrica (H2O) a antrenat pe piaţa de capital locală forţe nemaiîntâlnite până atunci, fiind cel mai mare din istoria României, cel mai mare din Europa de la începutul anului şi al treilea din lume. Listarea producătorului de energie electrică la Bursa de Valori Bucureşti a fost sărbătorită atât la noi în ţară, cât şi la Londra şi la New York, de unde băncile şi consultanţii au trimis mesaje de mulţumire în România.

„După ce s-a terminat listarea au venit la noi consultanţi şi reprezentanţi ai băncilor străine şi ne-au arătat mailuri primite de la şefii de la New York şi de la Londra în care au primit felicitări pentru această listare şi că nimeni nu şi-a închipuit vreodată că în România, la BVB, poate avea loc o listare de o asemenea anvergură“, a spus Karoly Borbely, membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica şi cel care a condus comitetul de strategie şi IPO al companiei, în emisiunea de business ZF Live.

Reprezentantul companiei încurajează statul să listeze pe bursă acele companii la care are participaţii. El spune că listarea companiilor de stat la bursă atrage capital, iar mediul economic devine mult mai sănătos. Statul trebuie să aducă profesionişti şi să dea drumul la listări, fără să piardă controlul companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO