ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Alexandru Angelo, investitor la BVB: Odată listată Hidroelectrica, putem valida un nou indicator pentru promovarea la statutul de piaţă emergentă în indicii MSCI, cel privind rulajul raportat la capitalizare

17.08.2023, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

Acţiunile companiei, incluse încă din 19 iulie în trei indici FTSE.

Poziţia României în indicii Morgan Stanley Capital International (MSCI) se va consolida începând de luna viitoare la 22 de companii, după includerea a zece noi societăţi listate la Bursa de la Bucureşti în indicii pentru pieţe de frontieră. Aşteptările pieţei se îndreaptă însă către posibilitatea ca bursa locală să fie promovată de anul viitor la statutul de piaţă emergentă de către furnizorul de indici, spune Alexandru Angelo, investitor la BVB.

„Privind mărimea şi lichiditatea, două companii trebuie să valideze aceste criterii la piaţa de frontieră, criterii precum capitali­zarea totală a companiei şi capitalizarea acţiunilor libere. După aceea, avem acel security liquidity, ceea ce priveşte lichiditatea companiilor; avem 15% din annualized traded value ratio (ATVR), o raţie care se calculează lunar şi reprezintă rulajul companiei raportat la capitalizare. Înainte să apară Hidroelectrica, două companii validau scenariul, Banca Transilvania şi OMV Petrom“, spune investitorul.

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent