ZF Live

ZF Live. Ion Sturza, preşedintele Fribourg Capital şi fost premier al Republicii Moldova: România a făcut un salt uriaş la nivel calitativ din 1990 încoace. Este pe harta mondială şi este tratată cu respect din punct de vedere politic, cultural, chiar şi sportiv

Ion Sturza, preşedintele Fribourg Capital şi fost premier al Republicii Moldova

Ion Sturza, preşedintele Fribourg Capital şi fost premier al Republicii Moldova

Autor: Răzvan Botea

29.03.2024, 19:00 344

România a făcut un salt uriaş în ceea ce priveşte calitatea vieţii şi respectul pe plan internaţional în ultimii 35 de ani, este de părere Ion Sturza, preşedintele Fribourg Capital şi fost premier al Republicii Moldova.

„Eu am văzut acest salt uriaş pe care l-a făcut România la nivel calitativ din 1990 încoace. Noi nu apreciem. Suntem pe active cumpărate de europeni şi îi criticăm sau mergem cu tractorul cumpărat din banii europeni. România a făcut un salt calitativ uriaş, care a pus-o nu numai pe harta europeană, ci pe harta mondială. De ce România astăzi este tratată cu respect din punct de vedere politic, cultural şi chiar şi sportiv?”, a spus Ion Sturza.

El a fost invitat la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business, şi a vorbit despre situaţia geopolitică actuală din regiune, despre piaţa de capital din România şi din Republica Moldova, dar şi despre industria de IT din România şi la nivel mondial.

În opinia sa, nivelul de viaţă ridicat din România face ca provocările precum războiul de la graniţă, inflaţia sau pandemia să fie mai greu tolerate de către o populaţie care s-a obişnuit cu un anumit nivel de trai. „Pe de altă parte a fost şi un credit, pentru viitor, care a creat pentru o parte considerabilă a populaţiei o iluzie a prosperităţii şi a calităţii vieţii. Care, trebuie să o spunem sincer, poate să fie acum destul de mult provocată de această situaţie geopolitică.” 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO