Burse - Fonduri mutuale

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Pregătim legislaţia şi infrastructura necesară pentru a avea sursele de capital pe care le are România, Pilonul II şi Pilonul III de pensii

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova

Autor: Tibi Oprea

28.03.2024, 07:22 175

♦ Prezent la Bucureşti miercuri, Recean a spus pentru ZF că integrarea pieţelor de capital din România şi Republica Moldova este critică ♦ „Sunt active în Republica Moldova care vor să acceseze capital pe termen lung de aici de la Bucureşti“.

„Ca să dezvoltăm piaţa de capital din Republica Moldova guvernul pregăteşte legislaţia şi infrastructura necesară pentru a avea aceste surse de capital pe care le are România, Pilonul II şi Pilonul III de pensii. În principal, ei alimentează piaţa de capital. Asta creează premise ca să vină şi investitorii din Vest, din Statele Unite, Marea Britanie sau alte părţi“, a declarat premierul Republicii Moldova Dorin Recean pentru Ziarul Financiar.

Acesta a fost prezent miercuri la Bucureşti pentru a participa la forumul Moldova-România: Capital Bridges, organizat de Bursa de Valori Bucureşti împreună cu maib şi WOOD&Co, Raiffeisen Bank International, EBA şi AmCham. Evenimentul a promovat cooperarea economică solidă şi interconectarea pieţelor de capital din Moldova şi România, în contextul aderării la Uniunea Europeană.

ZF l-a întrebat pe Recean care este miza integrării celor două pieţe şi care este viziunea statului pentru dezvoltarea pieţei de capital din Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO