Burse - Fonduri mutuale

Interviu ZF. Maib, cea mai mare bancă din Republica Moldova, vorbeşte despre listarea la BVB: Mai întâi trebuie să se schimbe legislaţia. Noi suntem pe deplin pregătiţi

Interviu ZF. Maib, cea mai mare bancă din Republica...

Autor: Tibi Oprea

25.02.2024, 13:01 691

Legislaţia actuală cere ca orice acţionar al unei bănci moldoveneşti cu o participaţie de 1% sau mai mult să fie aprobat în prealabil de BNM.

Maib, cea mai mare instituţie de credit din Republica Moldova, cu active totale de 2,7 mld. euro şi o cotă de piaţă de 34%, este pregătită de listarea la Bursa de Valori Bucureşti, dar aşteaptă schimbarea legislaţiei naţionale, care în acest moment împiedică accesul pe o bursă internaţională.

„Nu se poate spune (când va avea loc listarea – n. red.), având în vedere că mai întâi trebuie să se schimbe legislaţia. Din punctul de vedere al pregătirii noastre ca entitate corporativă – guvernanţă corporativă, raportare, divulgare, transparenţă – suntem pe deplin pregătiţi“, a transmis Maib pentru ZF. În prezent, legislaţia, şi anume Legea cu privire la activitatea bancară, cere ca orice acţionar al unei bănci moldoveneşti cu o participaţie de 1% sau mai mult să fie aprobat în prealabil de Banca Naţională a Moldovei. Mai există de asemenea o cerinţă de notificare pentru orice număr de acţiuni cumpărate, dar şi alte dispoziţii mai mici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO