ZF Live

ZF Live. Cu ce se va ocupa mai exact RetuRO, compania care a fost licenţiată să construiască Sistemul Garanţie-Returnare şi cum arată structura acţionariatului

Autor: Alexandra Matei

01.03.2023, 10:30 451

RetuRO Sistem Garanţie Returnare S.A se va ocupa de transportul ambalajelor goale, dar şi de organizarea şi gestionarea sistemului de date cu care SGR va lucra şi de asigurarea fluxului de numerar „Estimăm că vor fi construite şase centre de colectare regionale şi încă zece sau mai multe platforme intermediare, iar pentru această infrastructură estimăm o investiţie de 100 mil. euro“.

Compania RetuRO Sistem Garanţie Retur­nare S.A., în acţionariatul căreia se află asociaţii ale producătorilor de băuturi, precum Asociaţia Berarii României pentru Mediu, Asociaţia Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate şi Asociaţia Retailerilor pentru Mediu, este cea care deţine licenţa pentru construirea Sistemului Garanţie-Returnare (SGR), care urmează să devină funcţional la 30 noiembrie anul acesta.

În companie, statul român deţine o parti­cipaţie de 20%. RetuRO Sistem Garanţie Returnare S.A se va ocupa de transportul ambalajelor goale, dar şi de organizarea şi gestionarea sistemului de date cu care SGR va lucra şi de asigurarea fluxului de numerar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO