ZF Live

ZF Live. Andrei Frunză, CEO, bestjobs: În acest an România a avut cea mai mică creştere din ultimii ani, lucru care s-a reflectat imediat şi pe piaţa muncii. Anul viitor va începe greu, dar spre finalul anului lucrurile vor câştiga în viteză

Andrei Frunză, CEO, bestjobs:
Vedem un soare destul de rece, cu dinţi, care se iveşte de după nişte nori mai reci pe care i-am simţit cu toţii anul ăsta, dar chiar credem că sunt premise bune pentru perioada ce urmează.

Andrei Frunză, CEO, bestjobs: Vedem un soare destul de rece, cu dinţi, care se iveşte de după nişte nori mai reci pe care i-am simţit cu toţii anul ăsta, dar chiar credem că sunt premise bune pentru perioada ce urmează.

Autor: Ramona Cornea

08.12.2023, 16:45 802

„Anul viitor va începe greu, toată economia se va mişca greu, piaţa muncii va resimţi contextul acesta, dar spre finalul anului credem că lucrurile vor câştiga în viteză. Aş pune un pariu că va fi mai bine. Sunt în echipa optimistă legat de ceea ce urmează.”

Anul 2023 a arătat semne de criză în economia locală şi pe piaţa muncii, însă în anul ce vine vom vedea o revenire, susţine Andrei Frunză, CEO al platformei de recrutare online bestjobs.

„În anul 2023, din care mai avem doar câteva săptămâni, credem că s-a simţit o briză de criză, însă legat de anul viitor suntem chiar optimişti. Nu ne pricepem să prezicem viitorul, însă sunt suficient de multe indicii care să arate că va fi un an mai bun pentru întreaga economie.

România a avut cea mai mică creştere a PIB-ului din ultimii ani, lucru care s-a reflectat imediat şi pe piaţa muncii. Va fi probabil o scădere de 5% - 10% la nivelul întregii pieţe, inclusiv în activitatea din platforma noastră, unde am văzut mai puţină efervescenţă din partea angajatorilor”, a spus Andrei Frunză în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Când vorbeşte despre scăderea de 5% - 10%, CEO-ul bestjobs se referă la numărul de poziţii listate pe platformele prezente în România, fie că vorbim de jucători locali, fie de jucători globali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO