ZF Live

VIDEO ZF Live. Sunt fondurile mutuale o alternativă la scăderea dobânzilor de la depozitele bancare? Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de miercuri, 9 octombrie, cu Mihai Ion, preşedintele Raiffeisen Asset Management

Autor: Octavian Calei

09.10.2013, 14:46 270

Fondurile cele mai conservatoare cu plasamente purtătoare de dobânzi au adus un câştiguri mai mari cu 1-2% faţă de depozitele bancare în ultimii ani, a spus Mihai Ion, preşedintele Raiffeisen Asset Management în cadrul emisiunii ZF Live de miercuri, 9 octombrie.

„Interesul pentru alte plasamente decât depozitele e în creştere. Scăderea dobânzilor e un catalizator, costul de oportunitate al renunţării la un depozit se reduce”, a spus preşedintele Raiffeisen Asset Management.

Mihai Ion a mai spus că România înregistrează cea mai mare pondere din regiune a depozitelor în totalul activelor financiare.

„Valoarea depozitelor este de aproximativ 34 de miliarde de euro, 75% depozite bancare şi 25% sunt plasamente directe în acţiuni, obligaţiuni, fonduri mutuale, plasamente în fonduri de pensii, în asigurări cu componentă investiţională”, a spus Mihai Ion.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO