ZF Live

VIDEO ZF Live. ​Dimana Vlaeva, director Debt Collection Agency: Procesul de recuperare a unei creanţe de la un debitor poate dura între 4 şi 7 ani

27.08.2015, 15:00 388

Asociaţia de Management al Creanţelor Comericiale (AMCC) a  dezvoltat un cod de conduită la care aderă toate companiile membre, cod ce reglementează activitatea de management al creanţelor la nivel de asociaţei, a spus Dimana Vlaeva, director Debt Collection Agency, la emisiunea de business, ZF Live.

“Acest cod a existat dintotdeauna. Acum a fost doar revizuit, iar regulile impuse sunt mult mai stricte. Ele vor fi prezentate la o conferinţă special dedicată lui pe 16 septembrie”. 

Codul de conduită este baza pe care toate agenţiile de colectare a creanţelor, membre ale asociaţiei AMCC îşi desfăşoară activitatea. “În momentul de faţă avem 15 membri, companii care reprezintă 80% din toată piaţa de colectare a creanţelor”, a mai spus Dimana Vlaeva.

Procesul prin care o agenţie de colectare a creanţelor poate recupera datoriile de la debitor poate dura între patru şi şapte ani, potrivit reprezentantei Debt Collection Agency.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO