VIDEO ZF Live. ​Dimana Vlaeva, director Debt Collection Agency: Procesul de recuperare a unei creanţe de la un debitor poate dura între 4 şi 7 ani

Ziarul Financiar 27.08.2015

Asociaţia de Management al Creanţelor Comericiale (AMCC) a  dezvoltat un cod de conduită la care aderă toate companiile membre, cod ce reglementează activitatea de management al creanţelor la nivel de asociaţei, a spus Dimana Vlaeva, director Debt Collection Agency, la emisiunea de business, ZF Live.

“Acest cod a existat dintotdeauna. Acum a fost doar revizuit, iar regulile impuse sunt mult mai stricte. Ele vor fi prezentate la o conferinţă special dedicată lui pe 16 septembrie”. 

Codul de conduită este baza pe care toate agenţiile de colectare a creanţelor, membre ale asociaţiei AMCC îşi desfăşoară activitatea. “În momentul de faţă avem 15 membri, companii care reprezintă 80% din toată piaţa de colectare a creanţelor”, a mai spus Dimana Vlaeva.

Procesul prin care o agenţie de colectare a creanţelor poate recupera datoriile de la debitor poate dura între patru şi şapte ani, potrivit reprezentantei Debt Collection Agency.