ZF Live

Video ZF Live. Avocat Radu Ionescu: Avocatura este o afacere de antreprenoriat; eu sfătuiesc tinerii să stea 5 ani la noi, apoi să ne vedem în piaţă

12.03.2015, 14:05 817
 

Principala problemă a absolvenţilor de Drept este interesul pe termen scurt pentru salariu, în condiţiile în care avocatura este un domeniu în care meseria se fură şi este important să lucrezi într-o firmă unde să poţi învăţa cât mai multe pentru a putea după cinci ani să ai propria firmă, a declarat joi la ZF Live Radu Ionescu, managing partner la casa de avocatură Ionescu Sava.

„Mereu am considerat că avocatura este o afacere de antreprenoriat. Eu sfătuiesc tinerii să stea 5 ani la noi, apoi să ne vedem în piaţă. Principala problemă la absolvenţii de Drept este interesul pentru salariu. Dar nu salariul de 2000 de euro după primul an îi va da posibilitatea de a deschide o firmă după 5 ani, ci să lucreze într-o firmă care îl ajută să se construiască”, a spus Radu Ionescu.

Un avocat începător primeşte în primul an circa 500-800 de euro pe lună, iar ulterior salariul poate varia între 1500-5000 de euro, în funcţie de performanţă.

În ceea ce priveşte tarifele practicate de avocaţi, ele variază foarte mult, între 10 şi 1000 de euro pe oră, existând clienţi, care generează volum şi pentru care merită aplicarea unor discounturi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO