ZF Live

VIDEO ZF Live. Alin Burcea, ANAT: Legea turismului ar trebui să vină cu facilităţi fiscale pentru investiţiile în hoteluri

Autor: Cristina Bellu

14.12.2016, 00:04 180

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a propus recent un proiect de act normativ către Autoritatea Naţională pentru Turism, care prevede înfiinţarea unei noi instituţii menite să garanteze pachetele achiziţionate de turişti, în cazul intrării în insolvenţă sau în faliment a agenţiilor de voiaj care au vândut serviciile respective.

„În principal, trebuie să intrăm în Europa şi din acest punct de vedere. Este o directivă care spune clar că noi trebuie să asigu­răm banii turiş­tilor. În mo­mentul de faţă, ac­tul propus pre­vede patru tipuri de garan­tare şi anume: fon­dul de garantare, asi­gu­rare, cash colateral şi scri­soarea de garanţie ban­cară, deci vor exista patru ti­puri distincte de garantare”, a spus Alin Bur­cea, pre­şe­din­tele Asociaţiei Na­ţio­nale a Agenţiilor de Turism (ANAT), în cadrul emisiunii de business ZF Live. Potrivit acestuia, agenţiile ar trebui să garanteze 15% din volumul de vânzări la fondul de garantare. De exemplu, dacă o companie are 5 milioane de euro cifră de afaceri, ar trebui să garanteze 750.000 de euro.

„Spre comparaţie cu Austria, unde procentul este de 7%, sau cu Franţa, unde procentul este de 20%, considerăm că 15% este un procent rezonabil. Noi am propus ca în primă instanţă să garantăm până la maximum 500.000 de euro, pentru că vrem să vedem cum funcţionează tot sistemul. Am propus să se înfiinţeze o entitate care să gestioneze cele patru tipuri de garantare.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO