ZF Live

VIDEO ZF Live. "15% din doctorii din spitalele din România nu muncesc destul". Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de marţi, 1 octombrie cu Laszlo Lorenzovici, Hospital Consulting

Autor: Cătălina Butan

01.10.2013, 16:34 436

Laszlo Lorenzovici, director general la firma de consultanţă pentru analiza financiară a bugetelor spitalelor Hospital Consulting, a spus la ZF Live că în jur de 10-20% din doctorii din spitalele publice din România nu muncesc suficient de mult şi că rata de externare a pacienţilor este de 0,3, deşi ar trebui să fie în jur de 1-1,5.

“În acest moment 10-20% dintre medicii din spitalele din România nu muncesc destul nici măcar pentru salariul acel mic. Salariul mic sau mare e relativ. Depinde cât munceşti, pentru că dacă nu faci nimic şi salariul pe care îl primeşti e prea mare”, a spus Laszlo Lorenzovici în emisiunea ZF Live de marţi, 1 octombrie.

Un medic ar trebui să trateze şi să externeze în medie 1-1,5 pacienţi pe zi însă astăzi există spitale şi secţii unde această rată este de 0,3, a mai spus Lorenzovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO