ZF Live

Director ASF: Facem un exerciţiu unic în Europa de evaluare a activelor companiilor de asigurări

ZF Live

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va finaliza la sfârşitul lunii iunie exerciţiul de evaluare a activelor companiilor de asigurare, după care asigurătorii vor avea timp până la sfâr­şitul anului să implementeze măsurile recomandate, a declarat la ZF Live Valentin Ionescu, director strategii şi stabilitate financiară în cadrul ASF.

„Pentru a avea o imagine corectă, facem acest exerciţiu unic în Europa pe piaţa asigurărilor, pe care l-am denumit Balance Sheet Review, evaluarea activelor care vin să acopere pasivele, acele rezerve tehnice pe care trebuie să le aibă asigurătorii. După exerciţiu, finalizat la 30 iunie 2015, companiile de asigurare vor implementa măsurile recomandate până la sfârşitul anului.“

ASF a selectat KPMG, Deloitte, Ernst & Young, PwC, Mazars şi Milliman pentru evaluarea bilanţurilor a 13 societăţi de asigurare participante în cadrul acestui proiect. Companiile de asigurări participante deţin cumulat peste 80% din piaţa de profil autohtonă.

„Auditorii au un pachet de companii pe care le auditează, iar fiecare companie în parte plăteşte contractul respectiv. Una dintre condiţii a fost ca auditorul să nu fi avut relaţii contractuale cu companiile auditate în ultimii cinci ani“, a adăugat Ionescu.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.