ZF Live

Crearea şi administrarea unui site de comerţ electronic poate genera venituri de 200.000 euro pe an. O discuţie cu Carmen Grigore, managing partner delazero.com. Urmăriţi aici înregistrarea video din 23 mai 2013

26.05.2013, 15:48 613

Compania „Delazero” specializată în externalizarea de servicii de comerţ electronic a câştigat anul trecut 600.000 de euro din trei site-uri pe care le administrează, a spus Carmen Grigore, managing partner delazero.com, la emisiunea de business ZF Live, transmisă în fiecare zi de luni până vineri de la 10:00 la 11:00 dimineaţa pe live.zf.ro.

Ce a spus Carmen Grigore la ZF Live:

Răzvan Mureşan, editor Business Magazin: A opta ediţie a galei Business Magazin – Manageri de Top, a avut o generaţie mai proaspătă. Limita de vârstă din catalog a scăzut la 40 de ani. Avem foarte multe cazuri de tineri de 25, 27, 30 de ani care fie au business propriu, fie au ajuns în poziţii de top management.

Scoatem în faţă premianţii din anii precedenţi, vedem ce s-a întâmplat cu ei.

Moderator ZF: Diferenţa dintre tinerii manageri din multinaţionale şi tinerii antreprenori

Cred că tinerii antreprenori sunt mult mai curajoşi pentru că se lovesc de mult mai multe lucruri pe piaţă. Nu le este frică să eşueze.

Răzvan Mureşan, editor Business Magazin: Antreprenorii tineri sunt mult mai deschişi, comunică mult mai uşor, nu sunt îngrădiţi neapărat de barierele din birocraţia corporatistă, sunt mult mai curajoşi şi mult mai îndrăzneţi. Au curajul să ia decizii pentru ei, poate că e mai bine că nu trec prin foarte multe filtre aceste decizii. De aceea şi pariul nostru de anul acesta a fost cel al antreprenorului român.

Delazero.com este un business care activează în zona comerţului electronic, prezent pe piaţă de peste patru ani. Firma externalizează comerţul electronic către diverse branduri, oferind servicii complete - crearea platformei, marketing, vânzare, servicii post vânzare.

Crearea unui site costă mult mai mult decât se crede pe piaţă. Noi ne dorim o relaţie de lungă durată cu brandurile pe care le avem, vorbim de comision din vânzare.

Cifra de afaceri de 600.000 euro anul trecut. Anul acesta estimăm venituri de peste 1 milion de euro.

Avem 12 angajaţi - programatori, oameni de vânzări, web designeri.

Avem trei site-uri ottershop.ro, remingtonstyle.ro şi Delonghi-store.ro, din care am făcut 600.000 euro

În următorii 5 ani vrem să ajungem la afaceri de 2-3 milioane de euro

Profitul este destul de mic pentru că investim pe măsură ce creştem

750 de mil. de euro este estimată piaţa de online în România anul acesta

Criza ne-a ajutat să fim atenţi cum gestionăm resursele

Suntem 5 parteneri

Anterior, am lucrat pe partea comercială administrativă la o companie de consultanţă în construcţii. Lucrând acolo, am văzut ce înseamnă să ai o afacere şi la ce ar trebui să fii atent. Managing partenerul a dorit să creeze un nou startup şi mi-a propus dacă vreau să mă ocup. Au fost foarte multe lupte, pentru că laşi o parte din siguranţă unde ai lucrat şase-şapte ani şi te duci într-o zonă de nesiguranţă unde poţi să mergi foarte bine sau să pici.

Poziţia de angajat crează un confort. Şi eu am avut acest confort şi este foarte greu să depăşeşti această zonă. După ce ai depăşit-o, poţi să reuşeşti să faci tot ce îţi propui. Este foarte important să ai nişte obiective stabilite şi s-o iei pas cu pas. Îi sfătuiesc pe toţi să încerce pentru că este total diferit să lucrezi pentru tine şi pentru afacerea ta decât să lucrezi într-o zonă unde doar îţi primeşti un salariu indiferent de implicare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO