ZF 24

Zece companii aeriene, amendate pentru nerespectarea drepturilor pasagerilor

29.01.2008, 17:07 22

Zece firme de transport aerian au primit amenzi insumand peste 288.000 de lei, de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, pentru incalcarea regulamentului privind drepturile pasagerilor, a declarat presedintele Autoritatii, Dan Vlaicu, citat de Mediafax.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a controlat 16 firme de transport aerian care au avut intarzieri sau anulari de zobruri in perioada 3-5 ianuarie, pe zece dintre acestea amendandu-le, in total, cu peste 288.000 de lei pentru incalcarea regulamentului 261 pe 2004, privind drepturile pasagerilor la asistenta si compensare in caz de refuz la ambarcare, anulare sau intarziere prelungita a zborurilor.

Comaniile Blue Air, Malev, Air France, Wizz Air, Carpatair, Tarom, My Air, Alitalia, British Airwaves si Luftansa au fost amendate pentru ca nu au informat pasagerii, nu le-au acordat asistenta, iar Luftansa a fost amendata pentru ca informarea prezentata in scris pasagerilor cu privire la drepturile pe care le au a fost prezentata doar in limba engleza, a adaugat Vlaicu.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO