ZF 24

Zapp: am fi fericiti si cu un tarif de interconectare de 1 sau 0 eurocenti

20.11.2008, 16:55 16

Oficialii Telemobil (Zapp), companie care urmeaza sa practice din februarie 2009 un tarif de interconectare stabilit de Autoritatea Nationala pentru Comunicatii, sustin initiativa ANC, precizand ca ar fi de acord si cu o reducere pana la zero a acestui indicator.

Zapp intotdeauna a sustinut ca tarifele de interconectare practicate de operatori sunt foarte mari, iar aceasta este principala cauza care ne impiedica sa reducem costurile catre clientul final. Daca tariful de interconectare ar deveni 1 sau 0 centi, Zapp ar fi o companie foarte fericita pentru ca acest lucru ne-ar permite sa reducem la randul nostru tarifele practicate, afectand pozitiv utilizatorii care s-ar bucura de tarife mai mici pentru serviciile de telefonie mobila. De asemenea ar determina o crestere a nivelului de concurenta intre operatori prin prisma faptului ca reducerea taxelor de interconectare ar ridica bariera pentru reducerea tarifelor pentru apelurile in afara retelei, acestea fiind influentate de aceste taxe”, au spus oficialii Telemobil, mentionand ca reglementarea tarifului practicat de operator este o decizie “de inteles”, in cazul in care acesta este calculat corect. “Stabilirea unui tarif de interconectare trebuie sa se faca in functie de marimea operatorului si tinand cont de cota de piata si puterea sa mult redusa fata de alti jucatori semnificativi din piata. Intelegem reglementarea taxei de interconectare si in cazul operatorilor mici atata vreme cat prevederile legale de fundamentarea tarifelor în functie de costuri sunt respectate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO