ZF 24

Orange: Propunerea ANC de reducere a tarifelor de interconectare este inacceptabila

20.11.2008, 15:44 14

Oficialii Orange Romania, cel mai mare juc`tor de pe piata locala de telefonie mobila, critica in termeni duri propunerile arbitrului telecom de reglementare a tarifelor de interconectare pentru 2009. ANC a anuntat astazi ca intentioneaza sa reduca in 2009 tarifele de interconectare ale Orange si Vodafone la 5,03 eurocenti/minut de la 6,4 eurocenti pe minut. Pe de alta parte, ANC a anuntat ca va impune tarife mai mici de interconectare pentru operatorii Cosmote, Zapp si RCS&RDS - tarife care vor fi insa mai mari decat cele valabile pentru Orange si Vodafone.

“In conditiile in care ANC decide sa mentina tarifele de interconectare la un nivel ridicat pentru unii operatori, tarifele pentru utilizatori nu vor putea scadea in mod corespunzator. Prin introducerea nejustificata a asimetriilor in relatiile de interconectare intre operatori, care contravine flagrant recomandarilor Comisiei Europene, ANC prejudiciaza interesul consumatorilor si protejeaza interesele comerciale ale unui grup de operatori. Consideram ca ANC va intelege ca varianta propusa este inacceptabila si va modifica decizia in mod corespunzator”, au spus reprezentantii Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO