ZF 24

Vola.ro: Roma, Viena şi Paris, în topul oraşelor alese de români de Revelion

Vola.ro: Roma, Viena şi Paris, în topul oraşelor alese...

Autor: Mirabela Tiron

12.11.2013, 12:31 1236

Capitalele europene Roma, Viena şi Paris ocupă primele trei poziţii în topul oraşelor din străinătate în care îşi petrec românii Revelionul, următoarele poziţii fiind ocupate de Istanbul şi Barcelona, potrivit unui studiu al celei mai mari agenţii de turism Vola.ro.

Printre destinaţiile din afara ţării preferate de români în acest an se mai numără, alături de Lisabona şi Dubai, şi Praga, Milano şi Berlin.

“Perioada medie a unui sejur de Revelion este de 4 nopţi, iar tariful mediu este 450 euro/persoană/sejur. Cu aceste tarife, o scurtă vacanţă în străinătate devine, în perioada sărbătorilor de iarnă, comparabilă ca preţ sau chiar mai ieftină decât în multe dintre staţiunile montane româneşti”, potrivit oficialilor Vola.ro

Spre Roma zboară mai  multe companii aeriene, inclusiv operatorii low-cost Wizz Air şi Blue Air.

"Viena este preferată atât pentru oraşul în sine, cât şi pentru reducerile pe care le fac magazinele în acea perioadă. Parisul este în top în orice perioadă a anului, iar Istanbulul este o destinaţie destul de ieftină. O destinaţie nouă pentru 2013 este Dubai, pentru care Vola.ro a lansat pachete odată cu deschiderea acestei rute de către Wizz Air şi care a intrat în top 10 anul acesta".

Daniel Truică, Managing Partner si fondator Vola.ro spune că "vom asista la o creştere a vacanţelor externe de Revelion în următorii ani. Mulţi dintre clienţii noştri văd această perioadă ca un moment bun de a pleca într-o vacanţă scurtă într-un oraş european. Datorită reţelei extinse de rute ale companiilor low cost şi continuării acestei extinderi, din ce în ce mai mulţi turişti vor prefera vacanţele de tip City Break, deoarece nu necesită folosirea multor zile de concediu, iar preţul atractiv al acestor pachete nu va afecta drastic bugetul turiştilor. Observăm că din ce în ce mai mulţi clienţi preferă vacanţe scurte şi mai frecvente în detrimentul unor vacanţe lungi".

Turiştii români aleg pentru petrecerea Revelionului hoteluri de trei şi patru stele din străinătate, mai arată Vola.ro.

Agenţia de turism online Vola.ro a devenit în luna octombrie, pentru al treilea an consecutiv, compania de tehnologie cea mai dinamică din Europa Centrală, potrivit topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, după ce în ultimii cinci ani şi-a majorat veniturile de peste 57 de ori, ajungând la 92,8 milioane de lei anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO