ZF 24

Vodafone a lansat 4G şi pe smartphone-uri, cu viteze de până la 100 Mbps

Foto: Adrian Seceleanu

Autor: Adrian Seceleanu

09.05.2013, 20:40 780

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a extins acoperirea reţelei de date 4G şi a lansat serviciile de internet cu viteze de des­căr­care a datelor de până la 100 Mbps şi pe smartphone-uri precum Apple iPhone 5 şi Samsung Galaxy S4.

WikiZf: Profilul companiei Vodafone

În Bucureşti, Vodafone a extins acoperirea 4G în zonele centrale, dar şi în cele în care se află centre comerciale mari şi clădiri de birouri, inclusiv guvernamentale. Oda­tă cu această extindere gradul de acoperire al reţelei 4G a Vodafone din Bucureşti a ajuns la 27% din populaţie, ceea ce corespunde unui număr de peste 500.000 de locuitori, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă directorul general al operatorului de telefonie mobilă Iñaki Berroeta.

Potrivit operatorului, re­ţeaua 4G  acoperă zonele centrale şi de nord ale Capitalei, centre comerciale, clădiri de birouri precum şi instituţii pre­cum Pa­latul Parlamentului, Guvern, Academia de Poliţie, aeroportul Henry Coandă.

Clienţii pot accesa serviciile de date de pe mobil dacă deţin un smartphone compatibil, o cartelă sim 4G (disponibilă în magazinele Voda­fone) şi dacă activează o extraopţiune dedicată, denumită Smartphone Turbo 4G, care are un cost de 5 euro pe lună. Odată cu plata extraopţiunii, clienţii au acces la vitezele specifice reţelei 4G, dar nu primesc trafic de date suplimentar. Extraopţiunea poate fi activată doar de clienţii care au contracte de abonament.

Clienţii care au abonamente Red 45 şi 65 au acces automat la viteze 4G, fără costuri suplimentare, a declarat în cadrul conferinţei Andrea Rossini, di­rec­torul comercial consumer al Voda­fone. Clienţii Red 45 au acces la viteze de des­cărcare de până la 75 Mbps, iar clienţii Red 65 de până la 100 Mbps.

„Serviciile 4G sunt acum disponibile abonaţilor noştri cu o acoperire crescută a reţelei în Bucureşti, dar şi în alte nouă oraşe mari, majoritatea cu peste 90% acoperire LTE“, a declarat directorul Enterprise Business Unit al Voda­fone România Markus Lause.

Cele nouă oraşe acoperite de re­ţeaua 4G a Vodafone sunt Arad, Ba­cău, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Timişoara.

Orange şi Cosmote au lansat, de asemenea, servicii de date 4G.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO