ZF 24

Videanu: Pe terenul de la Splai SA se vor construi sedii ale institutiilor statului

30.07.2007, 20:15 19

Adriean Videanu a afirmat, astazi, ca acuzatiile formulate de Marian Vanghelie privind privatizarea societatii Splai SA sunt "aberante", mai ales ca municipalitatea a avertizat AVAS ca nu poate vinde un activ care nu-i apartine, referindu-se la terenul pe care se afla halele.
"Acuzatiile formulate de domnul Vanghelie sunt aberante. Am inteles ca a citit nu stiu ce documente, insa degeaba, ca nu a inteles nimic", a replicat Videanu la acuzatiile liderului PSD Bucuresti, potrivit caruia primarul general al Capitalei pregateste "un tun imobiliar" in cazul Splai SA, urmand sa participe indirect, prin intermediul unei societati, la licitatia cu strigare pentru vanzarea firmei.
"Va prezint aici o adresa pe care am trimis-o AVAS inca de la data de 11 iulie, avertizand ca terenul pe care se afla halele de carne este in proprietatea privata a municipalitatii inca din anul 1940 si nu acceptam ca privatizarea acelei proprietati sa se faca sub auspiciul dobandirii ulterioare a terenului. Mai mult, pe acest teren am elaborat un proiect urbanistic pentru construirea de sedii ale unor institutii publice importante", a mai spus Videanu.
Potrivit edilului Capitalei, pe amplasamentul fostelor hale ar urma sa inceapa, "pana la sfarsitul anului", constructia unor sedii pentru Parchetul General, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Ministerului Muncii, Comisia Nationala de Valori Imobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si pentru Curtea Constitutionala. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO