ZF 24

Vanzarile de ciment ale Holcim in Romania au crescut cu 40% in primul semestru

Vanzarile de ciment ale Holcim in Romania au crescut cu 40% in primul semestru
23.08.2007, 13:35 14

Grupul elvetian Holcim a inregistrat, in primele sase luni ale anului, o crestere de 40% a volumului vanzarilor de ciment in Romania, comparativ cu perioada similara din 2006, cel mai rapid avans raportat pe o piata europeana, a anuntat, astazi, compania.

Preturile de livrare au crescut cu 10,1% in perioada mentionata, in moneda nationala, se arata in raportul financiar semestrial al Holcim.

In Europa, cele mai mari avansuri ale vanzarilor de ciment au fost raportate in Romania - 40%, urmata de Bulgaria - 37,9%, Cehia - 27,3% si Slovacia - 20,5%.

In Europa de Vest, cererea pentru materiale de constructii a crescut in Marea Britanie si Franta, iar consumul din Germania si Franta a depasit, de asemenea, nivelul aferent primului semestru din 2006. Cresterile din sectoarele de constructii din Spania si Italia s-au incetinit usor, in vreme ce activitatile similare din centrul, sud-estul Europei si Rusia au continuat sa se dezvolte. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO