ZF 24

Valul de scumpiri topeste estimarile de crestere pe piata inghetatei

17.07.2008, 22:00 13

Producatorii locali de inghetata estimeaza pentru acest an ritmuri de crestere a vanzarilor chiar si de doua ori mai mici decat in 2007. Acestia spun ca majorarea preturilor la alimentele de baza va influenta negativ vanzarile de inghetata la nivel local.

"Vanzarile noastre depind de vreme, dar si de situatia economica, iar in ultimul timp toata lumea a remarcat ca preturile la alimente au crescut. Inghetata nu este un produs de baza, nu e ca si painea, astfel incat depinde de modul in care fiecare persoana isi imparte bugetul pentru mancare", a afirmat Ioan Istrate, proprietarul companiei care produce inghetata Alpin. Acesta previzioneaza o crestere a consumului de 5-7% in volum in 2008 fata de anul trecut, si o rata de majorare in valoare de 10-15%.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce cresteri au inregistrat producatorii de inghetata anul trecut si ce se estimeaza pentru anul in curs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO