ZF 24

Ursus vrea majoreze capitalul Bere Azuga cu 9,6 mil. euro

20.07.2009, 18:25 14

Actionarii firmei Bere Azuga (BEGY), controlata in proportie de 70,56% de Ursus Breweries, se vor intruni luna viitoare pentru a a discuta majoarea capitalului social cu suma de 41 mil. lei (circa 9,6 mil. euro) prin aport in numerar la un pret de 8 lei/actiune. Valoarea nominala a unui titlu este de 2,5 lei si se va plati o prima de 5,5 lei. In cadrul operatiunii se vor emite peste 5,1 mil de noi titluri.

Majoararea de capital a Bere Azuga vine in contextul in care Ursus a imprumutat recent societatea cu suma de 10 mil de euro pentru ca aceasta sa-si poata rambursa creditele contractate de la banci.

Bere Azuga a inregistrat pierderi anul trecut care s-au cifrat la 9,6 mil. lei in principal ca urmare a situatiei de pe partea financiara, pierderi cauzate de reevaluarea datoriilor si avansul dobanzilor platite la banci.

In prezent Ursus deruleaza o oferta de preluare a companiei la un pret de 8 lei/actiune, acelasi pe care l-a platit pentru a prelua pachetul majoritar de actiuni.
Firma Rombas Trans International SRL, detinuta de omul de afaceri Valerii Moraru, care detine o participatie de 21,35% din Bere Azuga, urmeaza sa vanda pachetul catre Ursus in oferta de preluare, potrivit acestora.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO