Ursus vrea majoreze capitalul Bere Azuga cu 9,6 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar 20.07.2009

Actionarii firmei Bere Azuga (BEGY), controlata in proportie de 70,56% de Ursus Breweries, se vor intruni luna viitoare pentru a a discuta majoarea capitalului social cu suma de 41 mil. lei (circa 9,6 mil. euro) prin aport in numerar la un pret de 8 lei/actiune. Valoarea nominala a unui titlu este de 2,5 lei si se va plati o prima de 5,5 lei. In cadrul operatiunii se vor emite peste 5,1 mil de noi titluri.

Majoararea de capital a Bere Azuga vine in contextul in care Ursus a imprumutat recent societatea cu suma de 10 mil de euro pentru ca aceasta sa-si poata rambursa creditele contractate de la banci.

Bere Azuga a inregistrat pierderi anul trecut care s-au cifrat la 9,6 mil. lei in principal ca urmare a situatiei de pe partea financiara, pierderi cauzate de reevaluarea datoriilor si avansul dobanzilor platite la banci.

In prezent Ursus deruleaza o oferta de preluare a companiei la un pret de 8 lei/actiune, acelasi pe care l-a platit pentru a prelua pachetul majoritar de actiuni.
Firma Rombas Trans International SRL, detinuta de omul de afaceri Valerii Moraru, care detine o participatie de 21,35% din Bere Azuga, urmeaza sa vanda pachetul catre Ursus in oferta de preluare, potrivit acestora.