ZF 24

UniCredit Ţiriac ieftineşte ipotecarele în lei: cea mai bună ofertă vine cu dobândă de 5,8% pe an

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Anelis Baciu

23.10.2013, 21:27 1214

UniCredit Ţiriac, un jucător de top zece din sistemul bancar, a redus dobânzile la creditele imobiliare în monedă locală, cea mai bună ofertă a băncii ajungând la 5,77% pe an. Astfel, pentru un credit ipotecar cu dobândă variabilă pe toată perioada de finanţare, un client plăteşte  cu 1,5 puncte procentuale mai puţin faţă de nivelul anterior,de 7,28% pe an.

Practic, pentru acest tip de credit, dobânda este formată din indicatorul Robor la 3 luni, plus marja bancii de 2,49 puncte procentuale. În cazul în care clientul optează pentru un împrumut cu dobândă fixă, costul finanţării este de 6,5% în primii trei ani, urmând ca din anul patru aceasta să crească la 7,28% pe an. Oferta UniCredit include şi linii de credit destinate modernizării sau dezvoltării locuinţei, costurile pentru aceste produse variind de la 6,65% la 6,39% pe an.

WikiZF: Profilul companiei UniCredit ŢiriacBank

Pe lângă dobândă, banca percepe şi un comision lunar de administrare de 0,05% aplicat la soldul creditului, dar şi un comision de analiză a dosarului în valoare de 1.290 de lei pentru creditele ipotecare şi 1.720 de lei pentru împrumuturile destinate modernizărilor şi dezvoltărilor sau pentru refinanţare. Finanţările pot fi accesate de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 70 de ani, care dispun de un venit lunar pe familie de minimum 1.000 de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO