ZF 24

UniCredit Leasing vrea sa acorde finantari imobiliare de 25-30 mil. euro in T2

19.07.2007, 16:45 16

UniCredit Leasing Corporation intentioneaza sa finanteze, in a doua jumatate a anului, proiecte imobiliare de circa 25-30 de milioane de euro, purtand discutii avansate pentru zece astfel de proiecte, a declarat, astazi, directorul general al companiei, Septimiu Postelnicu.
"Suntem in discutii avansate pentru finantarea a zece proiecte de real estate, care se vor finaliza in a doua jumatate a acestui an", a afirmat Postelnicu.
In primul semestru, compania a semnat sase contracte pentru finantarea in leasing a unor proiecte imobiliare, cu o valoare a activelor de 21 milioane de euro, reprezentand o cota de 9,53% in portofoliul firmei. Unul dintre aceste contracte a vizat o cladire de afaceri, aflata inca in constructie, iar restul reprezinta spatii comerciale si logistice, precum proiectele Brico Expert ale grupului Arabesque.
Valoarea totala a bunurilor finantate de UniCredit Leasing in primele sase luni a ajuns la 220,31 milioane de euro, in crestere cu 23% fata de rezultatele cumulate ale companiilor UniCredit Leasing Romania si HVB Leasing Romania in aceeasi perioada a anului trecut, inainte de fuziune.
Pentru sfarsitul acestui an, compania si-a revizuit in plus estimarile, la peste 500 de milioane de euro, de la obiectivul initial de circa 450 de milioane de euro.
Compania de leasing din Romania a grupului UniCredit a devenit cea mai profitabila, in termeni de profit net, dintre firmele din tarile Europei Centrale si de Est. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO