UniCredit Leasing vrea sa acorde finantari imobiliare de 25-30 mil. euro in T2

Ziarul Financiar 19.07.2007
UniCredit Leasing Corporation intentioneaza sa finanteze, in a doua jumatate a anului, proiecte imobiliare de circa 25-30 de milioane de euro, purtand discutii avansate pentru zece astfel de proiecte, a declarat, astazi, directorul general al companiei, Septimiu Postelnicu.
"Suntem in discutii avansate pentru finantarea a zece proiecte de real estate, care se vor finaliza in a doua jumatate a acestui an", a afirmat Postelnicu.
In primul semestru, compania a semnat sase contracte pentru finantarea in leasing a unor proiecte imobiliare, cu o valoare a activelor de 21 milioane de euro, reprezentand o cota de 9,53% in portofoliul firmei. Unul dintre aceste contracte a vizat o cladire de afaceri, aflata inca in constructie, iar restul reprezinta spatii comerciale si logistice, precum proiectele Brico Expert ale grupului Arabesque.
Valoarea totala a bunurilor finantate de UniCredit Leasing in primele sase luni a ajuns la 220,31 milioane de euro, in crestere cu 23% fata de rezultatele cumulate ale companiilor UniCredit Leasing Romania si HVB Leasing Romania in aceeasi perioada a anului trecut, inainte de fuziune.
Pentru sfarsitul acestui an, compania si-a revizuit in plus estimarile, la peste 500 de milioane de euro, de la obiectivul initial de circa 450 de milioane de euro.
Compania de leasing din Romania a grupului UniCredit a devenit cea mai profitabila, in termeni de profit net, dintre firmele din tarile Europei Centrale si de Est. Mediafax