ZF 24

Una din cinci firme de bunuri de consum si-a trimis angajatii in concediu fara plata anul trecut

01.03.2010, 17:29 16

Aproape 20% din companiile din FMCG de pe piata locala si-autrimis angajatii in concediu fara plata anul trecut, iarmajoritatea (14%) au optat pentru pentru o perioada mai scurta decinci zile libere neplatite pentru angajati, arata un studiu recental companiei de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC).Studiul HR Barometer a fost realizat in luna decembrie a anuluitrecut pe un esantion de 98 de companii locale si a fost prezentatin cadrul unui eveniment organizat de Finmedia si de casa deavocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.

Pe de alta parte, 92% din companiile participante la studiu nu aufolosit concediul fara plata pentru a-si reduce costurile cupersonalul in 2009. De altfel, companiile din farma si din IT nusi-au trimis deloc angajatii in concediu fara plata anul trecut.Mai mult, numai una din zece companii din industrie si din domeniulserviciilor financiare le-a oferit angajatilor zile libereneplatite.

Concediul fara plata a fost o masura mai populara pentru stat decatpentru mediul privat. Anul trecut, aproape 1,4 mil. bugetari aufost trimisi in concediu fara plata, in conditiile in careinstitutiile publice trebuiau sa-si reduca costurile cu 15,5% inultimele doua luni din an, la presiunea FMI. Astfel, ei au statacasa cate patru, sase sau opt zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO