ZF 24

Un joc dezvoltat de români a strâns în 14 ore 19.000 de dolari pe platforma kickstarter.com. Suma aproape s-a dublat după câteva zile

Autor: Ioana Nita

08.06.2014, 13:39 1898
Andrei Novac, de profesie inginer, alături de cei trei asociaţi ai săi Florin Neacşu, Vlad Sladariu şi Agnieszka Kopera au reuşit ca în decurs de 14 ore de la înregistrarea proiectului „Progress: Evolution of Technology“ - un joc despre evoluţia tehnologiei, pe platforma americană de crowdfunding kickstarter.com - să strângă întreaga sumă necesară pentru a începe producţia jocului - 19.000 de dolari. Până duminica, la ora 13:00, aproape 750 de persoane investiseră peste 36.000 de dolari, iar proiectul mai este activ până pe 24 iunie. 
 
„În doar 14 ore, proiectul a fost finanţat integral, ceea ce ne oferă mai mult timp să ne pregătim pentru producţie şi transport“, a declarat pentru ZF Andrei Novac, cel care ocupă şi funcţia de director executiv în cadrul NSKN Games - dezvoltatorul jocului „Progress: Evo­lu­tion of Technology“. „Diferenţa majoră în­tre Progress: Evolution of Technology şi alte jocuri de pe piaţă este că se axează doar pe dezvoltarea unui arbore tehnologic. Sunt multe jocuri pe piaţă care folosesc acest aspect al cercetării de tehnologii, dar în aceste jocuri tehnologia nu este subiectul sau scopul jocului. Noi am creat «Progress: Evolution of Techno­logy» pentru cei pasionaţi de istoria tehnologiei şi pentru cei care vor să înveţe mai multe despre acest domeniu“, a punctat el.
 
Andrei Novac, absolvent al Facultăţii de automatică şi calculatoare din cadrul Univer­sităţii Politehnica Bucureşti, a lucrat înainte de a înfiinţa compania NSKN Games în domeniul IT, al construcţiilor şi în industria petrolului. Spre exemplu, la finele anului 2010 el a lucrat timp de mai multe luni la proiecte de forare în Gabon pentru americanii de la Halliburton, iar în perioada 2006-2010 a lucrat pentru Schlumberger în Germania şi Italia.
 
La fel ca alţi jucători din noul val de companii de IT, NSKN Games nu are operaţiuni într-o singură ţară. Compania are sediul central la Bucureşti şi un birou în Polonia, însă are colaboratori şi din alte ţări, cum ar fi SUA.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO