ZF 24

Un avion de pasageri rus s-a indreptat spre Viena, in ciuda inchiderii spatiului aerian austriac

Foto: AFP

17.04.2010, 16:00 21

Un avion de pasageri A321, apartinand companiei ruse UralAirlines, pe ruta Moscova-Roma, a aterizat pe un aeroport dinViena, in ciuda faptului ca inchidera spatiului austriac a fostanuntata inca de vineri seara, a anuntat autoritatea de control atraficului aerian din Austria, citata de

Les Echos

.

"Cum spatiul aerian din nordul Italiei a fost inchis, trebuia caacest avion sa aterizeze undeva cat mai aproape de zona de interesa pasagerilor", a declarat Peter Schmidt, purtator de cuvant alAustro Control.

Aparatul a zburat la joasa altitudine, fara a lua in consideraremasurile de interdictie luate ca urmare a norului de cenusavulcanica ce a acoperit cerul Austriei.

"Nu stim de ce pilotii acestui avion nu au fost informati cuprivire la inchiderea spatiilor aeriene", a mentionat Schmidt.

Mai multe tari survolate de aparat intre capitala rusa si ceaitaliana si-au inchis spatiul aerian vineri sau sambatadimineata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO