ZF 24

Un actionar Lafarge actioneaza in instanta administratorii pentru amenda CC

07.02.2007, 15:56 22

Adrian Andrici, actionar minoritar al Lafarge Ciment, a solicitat in instanta administratorilor sa plateasca filialei din Romania a grupului francez suma de 10 milioane de euro, reprezentand contravaloarea amenzii aplicate firmei in 2005 de Consiliul Concurentei.

Andrici a actionat in judecata companiile Lafarge Romania si Lafarge Financiere, cu sediul la Paris, precum si pe presedintele Consiliului de Administratie al Lafarge Ciment, Philippe Questiaux.

El sustine ca administratorii si actionarii sunt vinovati de implicarea subsidiarei din Romania a Lafarge in cartelul sanctionat de autoritatea de concurenta, astfel ca trebuie sa returneze firmei contravaloarea amenzii platite, de 10 milioane de euro.
In luna mai a anului 2005, Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenzi in valoare totala de 28,5 milioane de euro principalii producatori de ciment din Romania, Carpatcement, Lafarge si Holcim, pentru constituirea unui cartel in vederea stabilirii ilegale a preturilor. Companiile au platit amenzile desi au contestat concluziile anchetei autoritatii de concurenta.Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO