ZF 24

TVA la achizitia de masini atat pentru transportul de bunuri cat si de persoane este deductibila

27.04.2009, 21:42 37

TVA la achizitia de autoturisme mixte, respectiv cele care pot fi folosite atât pentru transportul de bunuri cât si de persoane, este deductibila in cazul masinilor construite pentru ambele activitati, a declarat, luni, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Gratiela Iordache, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste autoturismele achizitionate prin leasing, Iordache a precizat ca valoarea reziduala, care trebuie platita la finalul contractului, este nedeductibila.

"Deoarece legea nu precizeaza specific regimul deducerii TVA pentru valoarea reziduala, in practica pot aparea interpretari contrare (deductibilitate TVA in ideea pastrarii unui tratament unitar pentru tot contractul de leasing versus nedeductibilitate, deoarece transferul proprietatii la finalul contractului reprezinta in fapt o achizitie din punct de vedere juridic a acelui vehicul", a declarat pentru Mediafax Alexandru Cristea, tax manager la firma de consultanta Deloitte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO