ZF 24

Trezoreria americana a ajuns sa se imprumute la un cost mai mare decat Warren Buffett

22.03.2010, 12:26 21

Piata americana a obligatiunilor a ajuns sa arate ca este maisigur sa il imprumuti pe miliardarul american Warren Buffett decatadministratia Obama, informeaza Bloomberg.

Obligatiunile cu maturitate la doi ani vandute de fondul detinutde miliardarul Buffett, Berkshire Hathaway in februarie au fostpreluate de creditori la un randament cu 0,035 puncte procentualemai mic decat obligatiunile de stat cu aceeasi maturitate, conformdatelor stranse de Bloomberg.

Si alte companii au reusit sa vanda obligatiuni la concurenta custatul american, evolutia acestora fiind considerata mai putinriscanta decat cea a economiei SUA. Astfel, in ultimele saptamani,Procter & Gamble, Johnson & Johnson si Lowe's au vandutobligatiuni cu randamente mai mici decat cele oferite de TrezoreriaSUA.

De la inceputul lui 2009, Trezoreria SUA a vandut obligatiuni acaror valoare totala s-a ridicat la 2.590 miliarde dolari, acesteoperatiuni aducand bugetul SUA la un deficit record de 10% dinPIB.

Agentia de evaluare financiara Moody's a atentionat recent caeconomiile dezvoltate risca sa isi piarda ratingul AAA in cazul incare nu vor reusi sa isi tina sub control deficitele bugetare,puternic incercate de criza economica globala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO