ZF 24

Tranzacţie pe piaţa vânzărilor online: Grupul Piletilevi, cea mai mare platformă de vânzare de bilete din statele baltice achiziţionează 80% din capitalul Bilete.ro

Tranzacţie pe piaţa vânzărilor online: Grupul...

Autor: Roxana Rosu

06.07.2023, 14:29 299

Grupul Piletilevi, cea mai mare şi cunoscută platformă de vânzare de bilete din statele baltice, a semnat un acord pentru achiziţia unui pachet de 80,2% la compania locală Bilete.ro, actualii acţionari urmând să deţină un pachet de 19,8%.

Andreea Pop va continua să fie CEO-ul companiei.

„Vedem oportunităţi excelente de colaborare cu fondatorii şi managementul Bilete.ro pentru extinderea companiei şi cu siguranţă putem oferi un serviciu mai bun atât organizatorilor de evenimente din România, cât şi din regiunea baltică, precum şi cumpărătorilor de bilete”, a declarat Sven Nuutmann, partener şi CEO Piletilevi Group .

El a adăugat că Piletilevi Group are planuri de extindere în afara ţărilor baltice de ceva timp, dar criza globală COVID-19 şi războiul din Ucraina care a început iarna trecută au pus aceste planuri în aşteptare. Cu toate acestea, intrarea pe piaţa din România, care are o populaţie de 20 de milioane de locuitori, marchează începutul expansiunii geografice a Grupului Baltic.

„Ne dorim cu siguranţă să aducem pe piaţa românească cele mai noi soluţii software de ticketing, să contribuim la dezvoltarea instrumentele self-service şi raportărilor analitice pentru organizatori şi să le oferim acestora cele mai bune oportunităţi de marketing, în baza experienţei noastre îndelungate”, a mai spus Nuutmann.

Piletilevi va continua să caute activ oportunităţi de extindere atât în ​​România, cât şi în ţările vecine.

„Intrarea pe piaţa românească a unei companii de vânzare de bilete care este cunoscută în rândul celor mai mari organizatori de evenimente din Europa şi din lume va creşte cu siguranţă şansele organizatorilor români de a aduce în România concerte ale unor artişti străini mai cunoscuţi,” a declarat Andreea Pop.

Grupului Piletilevi vinde aproape 7,5 milioane de bilete pe an, la peste 30.000 de evenimente. Tranzacţia va fi finalizată după primirea aprobărilor necesare de la autorităţile locale, iar părţile nu vor dezvălui preţul tranzacţiei. Grupul este deţinut de compania de investiţii EastCom Capital a antreprenorului Sven Nuutmann şi de fondul de investitii BaltCap, care are printre investitori Fondul European de Investiţii (FEI), Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Nordic Environment Finance Corporation (NEFCO), precum şi fonduri de pensii locale de top, manageri de active şi birouri de familie.

Bilete.ro operează pe piaţa din România de 17 ani, înregistrând vânzări de peste 1,5 milioane de bilete pe an. Cu 40 de angajaţi, compania vinde bilete în mediul online bilete.ro, care înregistrează 1 milion de vizite lunare, şi la 1.600 de puncte de vânzare partenere din toată ţara, având peste 300 de clienţi, organizatori de evenimente din toate domeniile. Principalele zone deservite sunt evenimentele sportive, concerte şi festivaluri de muzică electronică şi live, divertisment pentru copii şi teatru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO