ZF 24

Tiriac a schimbat CEO-ul grupului

14.01.2009, 14:12 34

Omul de afaceri Ion Tiriac, care controleaza cel mai puternic holding din Romania, Tiriac Holding, l-a numit la conducerea operatiunilor pe Petru Vaduva, care anterior a lucrat in cadrul JP Morgan si Bear Stearns.

Vaduva o inlocuieste la conducerea Tiriac Holding pe Anca Ioan, contractul acesteia, care avea o durata de trei ani, incheindu-se la sfarsitul anului 2008.

Printre principalele atributii ale lui Vaduva se numara eficientizarea activitatilor grupului si cresterea profitabilitatii afacerilor derulate de companiile operationale din cadrul acestuia.

"Intr-un context economic dificil, am considerat ca profilul profesional si experienta domnului Vaduva se potrivesc cel mai bine cu profilul si directiile de dezvoltare ale afacerilor grupului nostru", a declarat, intr-un comunicat, Ion Alexandru Tiriac, fiul lui Ion Tiriac si reprezentantul sau in cadrul grupului.

Petru Vaduva este absolvent de MBA la Yale Business School avand experienta de management in domeniul investitiilor financiare, ocupand pozitii-cheie la companii importante din Statele Unite sau Europa, precum JP Morgan, Bear Stearns, Caspian Securities, Renaissance Capital, SEB Investment, CLSA London şi UralSib. In 2007, Vaduva a revenit in Romania ca Chief Investment Officer la Intrepid GEM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO